"Ευχαριστώ αυτούς που κράτησαν τη Θρησκεία μου, τη Γλώσσα μου και την Εθνικότητά μου, για να είμαι Χριστιανός και να λέγομαι Έλληνας."


(Παύλος Βρέλλης)
«Δεν ήρθε πρώιμα η άνοιξη κι ουδέ το καλοκαίρι.

Χαιρόμαστε, χορεύουμε και ψιλοτραγουδάμε,

γιατί ελευτερωθήκανε, αητέ, τα Γιάννενά μας!»«Την Ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία,
αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο... »
[Ιπποκράτης]

Έκθεση φωτογραφίας: "ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1913 – 2013, Ένας ιστορικός περίπατος στην πόλη"


Εκατό χρόνια στα «κλικ» του φακού

Από το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 στις 7.30 μ.μ. "τρέχει" η νέα έκθεση στο Ριζάρειο ίδρυμα, στο Μονοδένδρι, με τίτλο «Ιωάννινα 1913-2013, ένας ιστορικός περίπατος στην πόλη».

Η έκθεση η οποία γίνεται υπό την επιμέλεια και το συντονισμό του Τάκη Αναγνωστόπουλου, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άγγελου Κίτσου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος και θα διαρκέσει μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο (2014). 
Συμμετέχουν με έργα τους οι εξής: Απόστολος Βερτόδουλος, Κώστας Ζήσης, Λίλα Ζώτου,  Άγγελος Καλογερίδης, Γιάννης Κόντος,  Βασίλης Κουτσαβέλης Γιώργος Μάκκας, Σπύρος Μελετζής, Ελένη Μουζακίτη,Κώστας Μπαλάφας, Βούλα Παπαϊωάννου, Άννα Παπούλια, Δηµήτρης Χαρισιάδης, Φρεντ Μπουασονά, Ρόμπερτ μακ Κέιμπ και Nelly’s. 
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου 09.00 – 16.00 (καθημερινά, τηλ. 2653071573). Παραθέτοντας ένα κομμάτι της διαθήκης του Ριζάρη, το ίδρυμα λέει: «….Η επιθυμία μου είναι να προκύψει ωφέλεια εις το Κοινό από τους ιδρώτας του προσώπου εμού τε και του μακαρίτη αυταδέλφου μου…Δεν θέλω, με κανέναν τρόπο, να ωφεληθούν ολίγοι προς βλάβη των κοινωφελών διατάξεών μου». 
Με αυτή την έκθεση, το Ριζάρειο τιμά την έκεθση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, μια έκθεση με έργα σημαντικών δημιουργών που περιπλανήθηκαν στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης και χάρισαν πλούσιο υλικό γύρω από την φύση και το αστικό περιβάλλον, τα ήθη και τα έθιμα, τα πρόσωπα και τις ενδυμασίες, σκιαγραφώντας το προφίλ της πόλης την τελευταία εκατονταετία.


Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα: protagon.gr